Per la defensa de la nostra citricultura

01.02.2019

Acords i noticies del CFB

 Pancarta manifestació.jpg

CRIDA A LES MANIFESTACIONS

El Consell de Síndics del Círculo Frutero Burrianense/Cercle Fruiter Borrianenc ha acordat en la seua reunió celebrada el passat 14 de gener de 2019  l’adhesió de l’entitat a les manifestacions convocades per la  PLATAFORMA PER LA DIGNITAT DEL LLAURADOR en totes les localitats citrícoles el proper dilluns, 21 de gener, i que a Borriana s’iniciarà a les 20 hores en la Plaça de la Generalitat per a adreçar-se tot seguit a la Plaça Major.

Manifestació.jpg

El CFB s’adhereix també a les reivindicacions formulades per la Plataforma i que són les següents:

–  Que la Unió Europea modifique l’acord signat amb la República de Sud-Àfrica.

– Que l’Estat espanyol exigisca que s’aplique d’immediat la clàusula de salvaguarda.

– Que l´Éstat espanyol exigisca a la UE  les màximes cauteles i controls als productes importats de països tercers.

– Que  la Unió Europea exigisca reciprocitat a les produccions de països tercers.

-Que l’Estat espanyol exigisca el compliment de la Llei de la cadena alimentària al si de la Unió Europea.

El CFB entén que cal eixir al carrer per a defensar la nostra citricultura i parar el procés de deteriorament i enfonsament d’un sector econòmic que ha representat i encara representa tant pels borrianencs.

 Cal reconèixer-ho, hem deixat de ser el que érem; la nostra renda per càpita està molt per davall de les poblacions que ens envolten. I el que és més greu, som una ciutat en perill cert de quedar fora de context, desorientada, que duu camí d’oblidar la seua entitat històrica, lligada a la citricultura, sense contrapartides positives.

Cal manifestar-nos perquè toca insistir en la necessitat de recuperar la idea de futur alhora que fer front amb urgència a l´apatia i  la indolència què han fet niu a Borriana des de fa dècades i que aboquen al no res.

Eixir al carrer a manifestar-nos per defensar la nostra citricultura és una qüestió lligada a la supervivència d’aquell llegendari esperit emprenedor d’unes quantes generacions en la Borriana contemporània.

L’obligació dels borrianencs de hui amb la posteritat és conseqüència directa de la idea de progrés. L´obligació moral que ens afecta és dur a terme les accions i mobilitzacions necessàries, pensant en les futures generacions. Si la Borriana que hem conegut ha de sobreviure, ha de superar els handicaps actuals, hem de desenvolupar un sentit d’identificació amb les generacions futures; si no és així, si no hi ha projecte de superació, el final és previsible i lamentable.

Ens cal trobar una nova brúixola moral que ens guie en este segle XXI; una brúixola calibrada en la nostra història, en la nostra economia i en el medi natural que habitem.

Per tot això, des del CFB impulsem el debat sobre la nostra economia, la del passat, la del present i la del futur, i perquè, quan toca, toca, i ara és el moment d’alçar la veu també al carrer.

 Amics i amigues del Cercle, borrianenques i borrianencs, valencians i valencianes, dilluns que ve, no hi ha cap motiu solvent per quedar-vos a casa, i caldrà que dipositeu, com fa el CFB, la vostra confiança en aquells que protagonitzen la crida i les accions pertinents de lluitar acudint a les manifestacions convocades pel proper dilluns.

El Consell de Síndics

Círculo Frutero Burrianense/Cercle Fruiter Borrianenc